Deniz sondajı çalışmalarımızda, öncelikle mühendislerimiz tarafından GPS yardımıyla nokta aplikasyon çalışması yapılmaktadır. Çalışma alanının belirlenmesinden sonra noktalarımıza 5 kg ağırlığındaki, (renkli ve kurşun bağlı) şamandıralar sarkıtılarak sondaj noktaları işaretlenmektedir.

Meteoroloji bilgisi (DTS) sonucuna göre palamar teknemiz ve 6m x 4m,9m x 6m, 11m x 7m ölçülerindeki dubamız, belirlenen sondaj noktasına getirilmektedir. Dubamız, uzman ekibimiz tarafından denize 4 tarafından çapalar atılmak suretiyle, gerdirilerek sabitlen dirilmektedir.

Deniz sondajı hizmetlerinde, su üzerinde operasyonlar için uygun bir platform kullanan bir sondaj operasyonudur. Günümüzde açık deniz sondajı, deniz derinlikleri için özel olarak tasarlanmış ve üretilmiş jack-up, sondaj gemileri ya da yarı dalgıç platformlar kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Açık deniz sondajı, sığ deniz sondajı ve derin deniz sondajı olarak iki farklı gruba ayrılır, bunun nedeni ise kullanılmakta olan platform türü su derinliğine göre değişiklik gösterir. Herhangi bir sahada tercih edilen sondaj platformu temelinde denizin durumuna, denizin derinliğine ve rüzgâr şiddetine göre belirlenir.
• Su derinliği 25 metre ise: batan platformlar,
• Su derinliği 15 metreden 100 metreye kadar ise: kriko platformlar,
• Su derinliği 100 metre ile 2000 metre arasında ise: yarı dalgıç platform veya demirli sondaj gemisi,
• Su derinliği 500 metreden 3000 metreye kadar ise: aktif konumlandırma sistemi kullanan yarı dalgıç platform veya sondaj gemisi,
• Yüksek dalga boylarının gözlendiği alanlarda: yarı dalgıç platformlar veya yeni nesil sondaj gemileri kullanın.
Sığ Deniz Sondajı
Deniz sondajı hizmetlerinde deniz seviyesinden 100 metre yükseklikteki sondaj işlemlerine genellikle sığ deniz sondajı denir. Sığ deniz sondajı, maksimum deniz derinliğini belirleyen faktörlerden bir tanesi de kullanılacak olan platformun kapasitesidir. Sığ sondaj operasyonları, karada sondaj operasyonlarına çok benzer. Sığ deniz operasyonlarında en çok tercih edilen platform, deniz dibini sıkıştırarak sondaj için kullanılan ekipmanı su yüzeyinin üzerinde tutmayı sağlayan bir yapıdır.
Sondaj işlemleri sırasında platform kendi ağırlığını deniz tabanına aktarır.
Derin Deniz Sondajı
Deniz sondajı hizmetlerinde, sondaj gemilerinde ya da yarı dalgıç platformlarda gerçekleştirilen operasyonlardır. Derin deniz sondaj platformlarının sığ deniz sondaj platformlarıyla arasında bulunan en temel farklılık, ağırlıklarını dengelemek adına deniz tabanına güvenmemeleri ve yüzer olmalarıdır. Bu nedenle yüzen platformlar olarak da bilinebilir. Derin deniz sondaj platformları için gerekli olan ana sistemler şunlardır:
• Konum koruma sistemi,
• Yükseltici sistem,
• Hareket sönümleme sistemi,
• Sualtı emniyet valfi sistemi (Denizaltı BOP)

İskele, Rıhtım, Mendirek, Tekne Yanaşma Yeri ve Tersaneler Liman, Marina, Yat Limanı, Balıkçı Barınağı ve Çekek Yeri, Derin Deniz Deşarjı Ölçüm Çalışmaları, Risk Değerlendirme ve Acil Müdahale Planı Hazırlanması, Terminaller, Şamandıra Sistemleri ve LNG Depolama – Dolum Tesisleri Kıyı Düzenlemesi ve Dolgu İmar Planı Çalışmaları, Güneşlenme Platformu ve Ahşap İskele Projeleri Deniz Tabanı Tarama Projeleri

Deniz sondajı, Deniz Suyu Kimyasal ve Biyolojik Analiz

Deniz suyu Kimyasal ve biyolojik analizleri yapmak için nasen şişesi ile su örneği alınarak, analiz sonuç raporları hazırlanmaktadır. Bu neticede, Deniz içi ve tabanı biyolojik canlılığının tespiti ile çevresel ektiler karşısında devamlılığının izlemesi yapılabilmektedir. Ekosistemlerde (lagünler, nehir ağızları, baraj gölleri, resifler, bataklık-sazlık gibi sulak alanlar) kimyasal verilerin değerlendirilebilmesi amacıyla proje sahasından su ve sediman örnekleri toplanarak laboratuvarlarda aşağıdaki verilmiş olan analizleri gerçekleştirilir.

Toplam Fosfor, Azot Askıda Katı Madde, Kimyasal Oksijen İhtiyacı ,Biyolojik Oksijen İhtiyacı, Fekal Koliform vb. Deniz sondajı